Инвестирането в кипърски банки става все по-често срещано, обобщи Катимерини. Напредъкът, който

...
Инвестирането в кипърски банки става все по-често срещано, обобщи Катимерини.
Напредъкът, който
Коментари Харесай

Кипър е привлекателен за чуждите инвестиции

Инвестирането в кипърски банки става все по-често срещано,  заключи " Катимерини ".

Напредъкът, който те са постигнали във връзка с бремето на необслужваните заеми, финансовата им адекватност, която се характеризира като добра, предстоящите облаги при повишение на лихвените проценти и съкращенията на разноските, които са осъществили, ги трансфораха в привлекателна капиталова цел.

В понеделник Senvest Management усили каузи си в Bank of Cyprus (BoC) до здравословните 8,06%.

Канадският капиталов фонд, който продаде своя дял от 3,2% в Hellenic Bank на Eurobank, се вижда, че единствено 10 дни по-късно влага по-силно в акции на Bank of Cyprus.

Неговият дял набъбна от 7,11% до 8,06%, което направи фонда третият по величина акционер в банката и доста покрай CarVal Investors, вторият по величина акционер, който има 9,07% .

Senvest беше и един от купувачите на облигации за второстепенен капитал на BoC в размер на 300 млн. евро през април 2021 година Фондът сподели религия в Банката на Кипър и наподобява, че постъпленията от продажбата на акциите му в Hellenic са били вложени в BoC.

CarVal Investors, вторият по величина акционер на BoC, е закупил акции от Senvest в няколко покупки на акции на Bank of Cyprus.

Carval, както и Senvest, направи още една покупка на акции през лятото, трансформирайки се във втория по величина акционер след Lone Star Funds, с цел да управлява 9,07%.

Caius Capital също е направил доста за създаване на позиции в BoC, като с изключение на акции има и финансови принадлежности.

Caius има 1,05% от банката и 5,90% от финансовите активи .

Въпреки че е на осмо място във връзка с акционерния капитал на Bank of Cyprus, американският капиталов фонд Eaton Vance Management, обвързван с Morgan Stanley, е построил сериозен дял в BoC, достигащ 4,08%.

Hellenic Bank притегли най-голямо внимание от страна на капиталовите фондове през 2018 година, когато закупи огромен дял от кооперативните банки , въпреки че ползата на най-големия ѝ акционер, кипърския фонд Demetra Investment, който управлява 21,3%, датира отпреди това.

Сред другите фондове, инвестиращи в Hellenic, са Pimco и Emma Capital, както и Senvest, който остава с дял от 1,8% след продажбата на Eurobank.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР